Доступність посилання

ТОП новини

У Канаді стартували «Ігри нескорених»


Канадський прем'єр Джастін Трюдо вітає українську команду «Ігор нескорених» напередодні відкриття змагань, 22 вересня 2017 року
Канадський прем'єр Джастін Трюдо вітає українську команду «Ігор нескорених» напередодні відкриття змагань, 22 вересня 2017 року

У канадському Торонто стартували «Ігри нескорених», в яких цього року вперше змагатиметься українська команда. Церемонія відкриття ігор відбулася 23 вересня в комплексі Air Canada Centre.

Почесними гостями церемонії були, зокрема, президент України Петро Порошенко, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, засновник змагань британський принц Гаррі.

«Пишаюся нашими воїнами, які приїхали в Торонто. Ваша участь в «Іграх нескорених» – це вже перемога», – написав Порошенко у Twitter.

На початку заходу відбувся Парад націй, коли всі збірні-учасниці урочисто пройшли перед глядачами. З привітанням також виступив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Змагання триватимуть до 30 вересня.

«Ігри нескорених» (Invictus Games) – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, засновані британським принцом Гаррі у 2014 році. У змаганнях беруть участь військовослужбовці й ветерани бойових дій з інвалідністю, набутою під час виконання службових обов’язків.

Україна в 2017 році вперше отримала право взяти участь в «Іграх нескорених» як учасник багатьох військових навчань, миротворчих операцій під егідою ООН, а також як країна, військовослужбовці якої мають бойовий досвід при виконанні завдань в рамках воєнної операції на Донбасі.

15 українських спортсменів змагатимуться у таких видах спорту: атлетика, пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука, веслування на тренажерах і велоспорт на шосе.

XS
SM
MD
LG