Доступність посилання

ТОП новини

Twitter закрив 200 акаунтів, пов’язаних з Росією


Компанія Twitter виявила понад 200 фіктивних облікових записів, пов’язаних з Росією, і тимчасово закрила їх. 22 акаунти існували одночасно і в соціальній мережі Facebook.

Про поширення Росією фальшивих новин, використання фіктивних акаунтів і інтернет-ботів під час президентської кампанії 2016 року в США представники Twitter розповідали на закритих слуханнях в сенатському комітеті з розвідки 28 вересня.

Учасники слухань також відзначили, що російський телеканал мовлення за кордон RT сплатив в 2016 році 274 тисячі доларів за розміщення в Twitter понад 1800 своїх повідомлень.

На думку члена сенатського комітету з розвідки республіканця Джеймса Ланкфорда, саме російські «фабрики тролів» у вересні 2017 року через кампанії в Twitter допомогли підвищити напругу в суспільстві, викликану небажанням багатьох професійних футболістів вставати при виконанні державного гімну США. Таким чином гравці протестують проти, на їхню думку, упередженого ставлення поліції до афроамериканців. Ця історія виявилася в останні дні в центрі уваги американської преси після того, як президент Трамп закликав власників футбольних команд звільнити гравців, що виявляють неповагу до американського прапора.

XS
SM
MD
LG