Доступність посилання

ТОП новини

Ільмі Умеров не проситиме про помилування (інтерв'ю The Guardian)


Ільмі Умеров після оголошення вироку 27 вересня
Ільмі Умеров після оголошення вироку 27 вересня

Один із лідерів кримськотатарського народу, засуджений в анексованому Криму, Ільмі Умеров не звертатиметься до Кремля за помилуванням, незважаючи на хвороби, які загрожують його життю у зв'язку з відбуванням терміну в колонії-поселенні. Про це 29 вересня він розповів в інтерв'ю The Guardian.

«Мало надії на справедливість через офіційну апеляцію, і я безумовно не робитиму ніяких закликів до помилування», – сказав Умеров телефоним зі свого будинку в Криму, говорячи, що він не хоче «благати своїх гнобителів».

Умеров також сказав, що не жалкує про те, що не залишив анексований Крим раніше, коли в нього була така можливість. Він наполягає на тому, що півострів є його батьківщиною.

«Навіть якби хтось дав мені безпечний коридор, щоб піти зараз, я б не погодився», – зазначив він.

Підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд у середу 27 вересня виніс вирок у справі одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ільмі Умерова. Умерову призначено покарання у вигляді двох років колонії-поселення. Також Ільмі Умерову заборонено два роки займатися публічною діяльністю й виступати в ЗМІ.

Захист Умерова вважає, що російська пенітенціарна система не зможе забезпечити належний медичний догляд Ільмі Умерову, який має хворобу Паркінсона, цукровий діабет та ішемічну хворобу серця.

XS
SM
MD
LG