Доступність посилання

ТОП новини

Суд в окупованому Криму продовжив до грудня арешт фігурантів «справи 26 лютого»


Підконтрольний Кремлю Центральний районний суд Сімферополя 3 жовтня продовжив домашній арешт фігурантів «справи 26 лютого» Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі до 7 грудня 2017 року.

Як повідомляє проект Радіо Свобода, сайт Крим.Реалії, суд визнав недостатніми аргументи підсудних і адвокатів про необхідність переглянути обмеження на вільне пересування з метою працевлаштування, виховання дітей і відвідування лікарняних установ, пославшись на те, що таким чином «нівелюється суть запобіжного заходу і не гарантується… явка на наступні судові засідання».

Наступне засідання призначили на 5 жовтня.

Під домашнім арештом фігуранти «справи 26 лютого» Мустафа Дегерменджі і Алі Асанов перебувають з 6 квітня. Раніше обвинувачені утримувалися в Сімферопольському СІЗО.

У 2015 році на півострові почали судити групу кримськотатарських активістів за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України біля будівлі Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Їх звинувачують в участі в масових заворушеннях.

Пізніше суд розділив «справу 26 лютого» на дві: окремо щодо одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ахтема Чийгоза, окремо шодо інших фігурантів процесу – Алі Асанова, Мустафи Дегерменджі, Ескендера Кантемірова, Талята Юнусова, Ескендера Емірвалієва, Арсена Юнусова та Ескендера Небієва.

XS
SM
MD
LG