Доступність посилання

ТОП новини

Президент Афганістану пообіцяв повноцінні силові структури країни через чотири роки


Ашраф Гані, архівне фото
Ашраф Гані, архівне фото

Президент Афганістану Ашраф Гані заявив, що через чотири роки силові структури країни зможуть діяти повноцінно і більшість іноземних військ зможе залишити Афганістан.

«Протягом чотирьох років наші силові структури, як ми вважаємо, зможуть здійснювати передбачену конституцією легітимну монополію на застосування сили», – сказав він в інтерв’ю британській медіакомпанії «Бі-бі-сі».

За його словами, афганські силовики вже поминули критичну точку в боротьбі проти угруповання «Талібан» і з погляду управління і здатностей уже «стають на своє місце».

Влада Афганістану намагається докласти всіх зусиль, щоб втриматися і відбити наступ екстремістів після виходу більшості іноземних військ під командуванням НАТО 2014 року.

За даними звіту, оприлюдненого раніше цього року у США, таліби контролюють повністю чи частково близько 40 відсотків території Афганістану, а силові структури країни мусять водночас боротися і з іншими екстремістами, пов’язаними з угрупованням «Ісламська держава».

У США, що є головним союзником нинішньої влади Афганістану, адміністрація президента Дональда Трампа нещодавно оприлюднила стратегію досягнення перемоги над бойовиками в Афганістані по майже 16 роках війни. За словами посадовців, у рамках цієї стратегії до Афганістану направлять додатково 3 тисячі військовослужбовців США, що посилять контингент із 11 тисяч, який уже перебуває там.

Влада США заявляє, що надаватиме Афганістанові допомогу своїми військами без обмеження в термінах, залежно від ситуації на місцях, а не від «довільно визначених графіків».

XS
SM
MD
LG