Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі уточнив свою заяву про погрози вбивством


Міхеїл Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі

Лідер партії «Рух нових сил» Міхеїл Саакашвілі уточнив свою попередню заяву про те, що його можуть вбити, і заявив, що спокійно реагує на всі погрози.

«Це сказав не я, це сказали вони. Я вчора просто їх процитував. Коли я повертався в Україну, є такий суб’єкт Ківа, Ляшко та інші. Вони казали, якщо ми заїдемо в Україну, нас потрібно розстріляти. Це дослівно, що сказав Ківа, коли вийшов з кабінету президента. Президент цього не спростував. Тобто вони нам погрожували прямими розстрілами – це раз. Друге – була різна інформація… Я на це спокійно реагую», – розповів Міхеїл Саакашвілі в ефірі Радіо Свобода.

15 жовтня, виступаючи на мітингу у Харкові, Міхеїл Саакашвілі заявив, що його можуть депортувати і навіть убити.

Колишній радник міністра внутрішніх справ, а сьогодні лідер Соціалістичної партії Ілля Ківа у серпні погрожував особисто розстріляти народних депутатів, які 10 вересня зустрічатимуть Саакашвілі на державному кордоні України.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко в серпні на своїй сторінці у Facebook закликав прикордонників стріляти на ураження в порушників кордону, коментуючи спробу Саакашвілі повернутися в Україну.

10 вересня біля пункту пропуску «Шегині» виник стихійний мітинг на підтримку повернення в Україну Міхеїла Саакашвілі, стався прорив кордону, який охороняли силовики, на пункті пропуску.

Міхеїл Саакашвілі тоді потрапив на територію України, не пройшовши прикордонного контролю. Суд визнав винним Міхеїла Саакашвілі у незаконному перетині державного кордону і зобов’язав виплатити штраф – 3400 гривень.

XS
SM
MD
LG