Доступність посилання

ТОП новини

Держсекретар США прибув до Кабула з неоголошеним візитом


Рекс Тіллерсон
Рекс Тіллерсон

Державний секретар США Рекс Тіллерсон прибув із неоголошеним візитом до Афганістану, під час якого він обговорив із президентом цієї країни нову стратегію Вашингтона щодо завершення 16-річної афганської війни.

Посольство США в Кабулі у заяві від 23 жовтня повідомило, що Тіллерсон і Гані «підтвердили зобов’язання із досягнення миру, стабільності і довготермінового процвітання в Афганістані».

Як йдеться в повідомленні, Тіллерсон заявив, що нова стратегія США щодо Південної Азії «чітко засвідчує» намір США працювати з урядом Афганістану і партнерами у регіоні, щоб досягти миру в Афганістані.

Гані, зі свого боку, «вкотре заявив про підтримку нової американської стратегії і наголосив на відданості свого уряду реформам».

Влада Афганістану намагається докласти всіх зусиль, щоб втриматися і відбити наступ екстремістів після виходу більшості іноземних військ під командуванням НАТО 2014 року.

У США, що є головним союзником нинішньої влади Афганістану, адміністрація президента Дональда Трампа нещодавно оприлюднила стратегію досягнення перемоги над бойовиками в Афганістані по майже 16 роках війни. За словами посадовців, у рамках цієї стратегії до Афганістану направлять додатково 3 тисячі військовослужбовців США, що посилять контингент із 11 тисяч, який уже перебуває там.

Влада США заявляє, що надаватиме Афганістанові допомогу своїми військами без обмеження в термінах, залежно від ситуації на місцях, а не від «довільно визначених графіків».

Тіллерсон здійснює 6-денну поїздку, під час якої вже побував у Саудівській Аравії і Катарі та ще поїде до Пакистану й Індії.

XS
SM
MD
LG