Доступність посилання

ТОП новини

Секретну інформацію про безпеку аеропорту Гітроу знайшли на вулиці у Лондоні – аеропорт


Безробітний знайшов на одній з вулиць британської столиці цифровий пристрій з 2,5 гігабайтами конфіденційної інформації про безпеку аеропорту Гітроу, підтвердила прес-секретар летовища 29 жовтня повідомлення в газеті The Sunday Mirror.

У статті газети йшлося про те, про те, що знайдений USB-накопичувач містить маршрути безпеки, розклад, типи ідентифікації, необхідні для доступу до безпеки, та інші матеріали.

Видання повідомило, що серед деталей, знайдених на флешці, був маршрут і заходи безпеки, яких вживають під час присутності королеви Єлизавети II у Гітроу. Також у виявлених файлах були карти з детальним описом місця розташування камер безпеки та мережі тунелів і маршрутів для евакуації. Всі матеріали були записані відкрито, без шифрування.

Чоловік, який виявив згубу, повідомив, що йшов до бібліотеки, щоб скористатися інтернетом для пошуку роботи, і знайшов флешку в районі Квінз-Парку, що в Західному Лондоні. Пізніше він, з’ясувавши вміст накопичувача, передав його журналістам газети The Mirror, а ті, у свою чергу, службі безпеки аеропорту.

Коли саме це сталося, не уточнено – ймовірно, ще кілька місяців тому. В газетній статті згадано, що флешку знайшли «лише через кілька днів після того, як розвідка США попередила, що джигадисти з угруповань «Ісламська держава» і «Аль-Каїда» планують нові напади з масовими жертвами масштабів 9 вересня 2001 року». З таким попередженням розвідка США виступила ще 11 травня цього року.

В аеропорту заявили, що плани безпеки після інциденту переглянуть, додавши, що аеропорт залишається пильним до загроз. Співробітники служби безпеки Гітроу почали внутрішнє розслідування, щоб з’ясувати, як це сталося, і роблять кроки для запобігання такому в майбутньому.

XS
SM
MD
LG