Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція в Македонії не погодилась з результатами місцевих виборів


На одній з виборчих дільниць у Македонії, 29 жовтня 2017 року
На одній з виборчих дільниць у Македонії, 29 жовтня 2017 року

Лідер опозиції в Македонії Никола Ґруєвський заявив, що не погодиться з результатами другого туру місцевих виборів 29 жовтня після того, як владні соціал-демократи оголосили про свої успіхи під час голосування.

Партія «Соціал-демократичний союз Македонії» (СДСМ) заявила про перемогу в 10 з 19 муніципалітетів, де не були визначені лідери в ході першого туру, тоді як голова опозиційної партії ВМРО-ДПМНЕ Ґруєвський заперечив це і закликав до відставки очільника ЦВК й розслідування можливої фальсифікації виборів.

«Через насильства на виборах, зґвалтування демократії, погрози, тиск, масові хабарі ВМРО-ДПМНЕ не визнає ці вибори і ніколи не буде вважати їх чесними і демократичними», – сказав екс-прем’єр Македонії Никола Ґруєвський.

Нинішній прем’єр, соціал-демократ Зоран Заєв відкинув звинувачення Ґруєвського.

«Я сподіваюся, що вони як відповідальні політичні суб’єкти знайдуть силу» визнати результати виборів, прокоментував він.

Якщо підтвердиться перемога СДСМ, це завдасть серйозного удару консервативній партії ВМРО-ДПМНЕ, яка переважно керувала країною понад десятиліття.

За попередніми даними, ВМРО-ДПМНЕ перемогла тільки в трьох сільських районах неподалік столиці Скоп’є в першому турі.

У Македонії в неділю відбувся другий тур місцевих виборів, голосування проходило в 35 великих містах, містечках і районах 81 муніципалітету, а також у столиці Скоп’є. За даними виборчої комісії, явка виборців склала майже 44 відсотки. Неурядові організації, які спостерігали за виборами, повідомили про незначну кількість порушень.

XS
SM
MD
LG