Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: добре, що суд ухвалив рішення про перегляд справи Колмогорова


Петро Порошенко на військовому полігоні, архівне фото
Петро Порошенко на військовому полігоні, архівне фото

Президент України Петро Порошенко вітає рішення суду про перегляд справи прикордонника Сергія Колмогорова і звільнення його з-під варти.

«Як Верховний головнокомандувач вболівав і вболіваю за долю Сергія Колмогорова. Добре, що суд ухвалив рішення про перегляд його справи з урахуванням всіх її складних обставин», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Сьогодні Вищий спеціальний суд з розгляду кримінальних та цивільних справ скасував вирок прикордоннику Сергію Колмогорову і звільнив його з-під варти. Також спецсуд ухвалив призначити новий повторний розгляд справи Колмогорова в суді першої інстанції.

Прокуратура просила суд залишити у силі вирок Колмогорову. Захист Колмогорова просив переглянути вирок, заявляючи, що суд попередньої інстанції «неправильно трактував експертизи і свідчення».

Справа Колмогорова: суд проводить розгляд скарги на вирок (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:50 0:00

У листопаді 2016 року Приморський райсуд Маріуполя визнав Колмогорова винним у вбивстві і засудив його до 13 років позбавлення волі. Апеляційний суд залишив вирок у силі.

Колмогорова визнали винним у вбивстві пасажирки автомобіля, обстріляного нарядом прикордонників на блокпосту у Маріуполі 9 вересня 2014 року. Тоді прикордонники наказали водію машини зупинитися, але він не підкорився. Командир блокпосту наказав підлеглим стріляти. Унаслідок цього водій не постраждав, а жінка, пасажирка авто, загинула.

XS
SM
MD
LG