Доступність посилання

ТОП новини

У Росії розслідують «обстріли українськими силовиками цивільного населення Донецька»


Олександр Бастрикін
Олександр Бастрикін

Голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін доручив порушити кримінальну справу через «нові факти масованих артилерійських обстрілів українськими силовиками цивільного населення Донецька з установок «Град».

«У результаті цих дій українських Збройних сил, які вчинили тяжкий воєнний злочин, постраждали кілька дітей, один з яких загинув. Крім того, під вогнем опинилися об’єкти цивільної інфраструктури», – мовиться у повідомленні Слідчого комітету Росії, опублікованому 6 листопада.

Тим часом самі бойовики підтвердили, що діти загинули зовсім не від нібито «обстрілу Донецька з «Градів». За інформацією так званої «адміністрації» Петровського району Донецька, діти підірвалися 5 листопада, коли один із них кинув цеглину чи камінь у нерозірваний снаряд, у результаті один школяр загинув, ще двоє у важкому стані доставлені до лікарні. За словами «голови» сепаратистської райадміністрації, йшлося про снаряд типу ВОГ – гранату для гранатомета.

Ця трагедія сталася в Петровському районі на заході Донецька. Спільні російсько-сепаратистські сили стверджували про обстріл із нібито українських «Градів» цілком іншого місця, Київського району на півночі Донецька, від якого до місця підриву дітей – близько 10 кілометрів.

Черговий режим припинення вогню, про який заявила 23 серпня Тристороння контактна група, мав почати діяти з 25 серпня, напередодні початку шкільного року, і стати постійним. Про перші його порушення сторони заявили вже через кілька хвилин після настання часу перемир’я.

Україна і Захід звинувачують Москву у підтримці бойовиків на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, хоча є «добровольці».

XS
SM
MD
LG