Доступність посилання

ТОП новини

Суд в окупованому Криму вчергове відмовив адвокатам у всіх клопотаннях у «справі 26 лютого»


Події під будівлею Верховної ради Криму, 26 лютого 2014 року
Події під будівлею Верховної ради Криму, 26 лютого 2014 року

Підконтрольний Кремлю Центральний районний суд Сімферополя 21 листопада відмовив адвокату обвинуваченого в «справі 26 лютого» Мустафи Дегерменджі у всіх заявлених клопотаннях. Про це, як передає сайт «Крим.Реалії», заявив адвокат Едем Семедляєв.

«Адвокат просив низку оригіналів документів, оскільки вони перебувають в іншій кримінальній справі – Ахтема Чийгоза. Він просив з’ясувати, де сам Чийгоз, так як вирок набрав чинності. Але до матеріалу кримінальної справи не було долучено указу президента про помилування. Адвокат просив суд зробити запит у ФСВП, де перебуває Чийгоз, оскільки він є організатором», – розповів Семедляєв.

Наступне судове засідання у «справі 26 лютого» заплановане на ранок 22 листопада.

У 2015 році на півострові почали судити групу кримськотатарських активістів за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України біля стін будівлі Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Їх звинувачують в участі у масових заворушеннях.​

Суд в окупованому Криму розділив «справу 26 лютого» на дві: окремо – щодо одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ахтема Чийгоза, і окремо щодо інших фігурантів процесу – Алі Асанова, Мустафи Дегерменджі, Ескендера Кантемирова, Талята Юнусова, Ескендера Емірвалієва, Арсена Юнусова і Ескендера Небієва.

Російська влада 25 жовтня звільнила засуджених у Криму заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова і передала їх Туреччині. Пізніше Умеров і Чийгоз приїхали до Києва.

XS
SM
MD
LG