Доступність посилання

ТОП новини

Розмова про повернення російської делегації в ПАРЄ відбудеться без участі росіян – Ар’єв


Володиимир Ар'єв
Володиимир Ар'єв

Дискусія в Парламентській асамблеї Ради Європи про можливість повернення російської делегації відбуватиметься без участі росіян. Про це у Facebook написав депутат Верховної Ради, голова делегації України в ПАРЄ Володимир Ар’єв.

«Зараз далі від розмов справа не йде. Поточні дебати в Копенгагені у п‘ятницю мають на меті заміряти температуру в Асамблеї, а не ухвалити якесь рішення… Багато хто проти повернення росіян в ПАРЄ без обмежених прав, якщо Росія не зробить суттєвих кроків щодо деескалації агресії проти України», – наголосив Ар’єв.

«Усе вирішуватиметься у січні, у разі, якщо делегація Росії подаватиметься на реєстрацію на 2018 рік (у 2016–17 вона просто не реєструвалась). Тому наразі мета прихильників повернення – показати Росії, що для них у січні все може скластися без проблем, адже раніше росіяни виставили умову – виключити з регламенту ПАРЄ норму про можливість введення санкцій взагалі», – вказав депутат.

21 листопада інформагенція «Укрінформ» з посиланням на джерела в ПАРЄ повідомила, що на засіданні Постійного комітету ПАРЄ в Копенгагені 24 листопада можуть обговорити повернення делегації Росії. «Процес залежить від багатьох чинників. Російська Федерація використовує щонайменші можливості для реалізації свого задуму про повернення, відновлення права голосу. Очевидно, що зараз це ще одна спроба», – наголосили в організації.

Раніше віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що Україна не бачить підстав для повернення в ПАРЄ делегації Росії.

XS
SM
MD
LG