Доступність посилання

ТОП новини

Внаслідок ударів авіації Росії та Асада у Сирії загинуло щонайменше 57 людей – активісти


Російські бомбардувальники Ту-22М3 скидають бомби у провінції Дейр-ез-Зор, Сирія, 3 листопада 2017 року
Російські бомбардувальники Ту-22М3 скидають бомби у провінції Дейр-ез-Зор, Сирія, 3 листопада 2017 року

Унаслідок ударів авіації військ сирійського президента Башара Асада та російських літаків у Сирії 26 листопада загинуло щонайменше 57 людей. Так повідомляється з посиланням на заяви спостерігачів опозиційного до Дамаска Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, що базується у Великобританії і має інформаторів на місцях подій у Сирії.

Як повідомляється, щонайменше 34 людини, серед яких 15 дітей, загинули внаслідок удару військових літаків (ймовірно, російських) по селищу Аш-Шафах у провінції Дейр-ез-Зор.

Міністерство оборони Росії, яка є союзником режиму Асада, повідомляло, що російська авіація в неділю здійснила у цьому районі кілька ударів «по джихадистах». Авіарейди тривали чотири дні поспіль.

Окремо повідомляється, що урядові війська Башара Асада здійснили також атаку на території, контрольовані сирійськими повстанцями неподалік столиці Дамаска. Внаслідок цієї атаки загинуло 23 особи, зокрема четверо дітей. За даними місцевих активістів, урядові літаки завдали удару по ринку в районі Східна Гута, де загинули 17 людей та ще 50 зазнали поранень.

Східна Гута та 350 тисяч її жителів уже чотири роки перебувають під облогою сирійських урядових військ.

XS
SM
MD
LG