Доступність посилання

ТОП новини

Фігурант «справи українських диверсантів» Штибліков заявив, що не планує оскаржувати вирок


Дмитро Штибліков
Дмитро Штибліков

Фігурант «справи українських диверсантів» Дмитро Штибліков, якого підконтрольний Кремлю Севастопольський міський суд засудив до 5 років колонії суворого режиму, не збирається подавати апеляцію на свій вирок. Про це він сказав родичам під час побачення в СІЗО, повідомляє кореспондент Радіо Свобода 28 листопада, у день, коли вирок вступає в силу.

16 листопада Дмитра Штиблікова було засуджено до 5 років колонії суворого режиму і штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

18 травня фігурант «справи українських диверсантів» Дмитро Штибліков уклав досудову угоду зі слідством, тобто визнав свою провину. Жодного з незалежних адвокатів до нього не допустили.

9 листопада 2016 року в Севастополі затримали «членів диверсійно-терористичної групи головного управління розвідки Міністерства оборони України» – Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова і Володимира Дудку.

Підконтрольний Кремлю Ленінський районний суд Севастополя 10 листопада заарештував трьох затриманих в Севастополі «диверсантів» на два місяці. 30 грудня 2016 року суд продовжив термін утримання під вартою відносно Штиблікова, Бессарабова і Дудки до 8 березня 2017 року.

Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов до 2014 року працювали військовими експертами в центрі «Номос». Володимир Дудка – капітан 2-го рангу запасу, в минулому – капітан корабля радіоелектронної розвідки.

У Службі безпеки України заявили, що затримані в Криму громадяни України не є ні співробітниками, ні контактерами з боку СБУ.

У свою чергу спікер Міноборони України з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що колишні українські військові, які зараз проживають в Криму, можуть стати «потенційними жертвами російських спецслужб».

XS
SM
MD
LG