Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК направило до суду адмінпротокол щодо співробітника Нацполіції Бута


Дмитро Бут, заступник начальника управління Головного слідчого управління Національної поліції
Дмитро Бут, заступник начальника управління Головного слідчого управління Національної поліції

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило до суду протокол про адміністративне правопорушення щодо заступника начальника Головного слідчого управління Нацполіції Дмитра Бута.

«Дмитро Бут… одержав у грудні 2015 року подарунок у негрошовій формі вартістю 160000 (сто шістдесят тисяч) гривень для своєї близької особи, чим порушив вимоги, встановлені абзацом першим частини другої статті 23 «Про запобігання корупції», – йдеться у повідомленні прес-служби агентства.

При цьому НАЗК не уточнюється, про який саме подарунок йдеться.

Раніше журналісти «Схем» виявили, що слідчий на початку 2017 року, ймовірно, проживав у одній з двох квартир, яку його дружина разом зі ще 2 гаражами роком раніше оформила на свою матір за договором дарування (тобто по факту майно залишилось у родині).

Знімальна група програми зафіксувала, як Дмитро Бут на автівці Volkswagen Touareg виїжджав вранці з «Новопечерських липок» та їхав до будівлі МВС. Однак, у НАЗК проблем із цією нерухомістю не побачили.

Разом з тим перевірка встановила, що при поданні декларації за 2015 рік посадовець не вказав як цінне рухоме майно свого собаку, вартість якого «перевищує встановлений поріг декларування», чим порушив, вимоги частини першої статті 46 Закону України «Про запобігання корупції».

Квартири в елітному комплексі – не єдине придбане в останні роки майно родичів Бута. За даними сайту «Гарна хата», в грудні 2014 року слідчий став власником будинку на понад 300 квадратів у селі Гореничі під Києвом. А вже восени 2015-го подарував будинок своєму батькові Сергію Буту, який заявив, що насправді будинок був куплений за його гроші, а не за гроші сина.

На початку 2016 року Дмитро Бут проходив переатестацію і комісія вирішила звільнити його «через службову невідповідність». Однак невдовзі Окружний адміністративний суд Києва поновив його на службі, що колишня очільниця Нацполіції Хатія Деканоїдзе назвала «міліцейським реваншем».

Дмитрові Буту надана можливість повторно подати декларацію за 2015 рік з уже достовірними відомостями.

XS
SM
MD
LG