Доступність посилання

ТОП новини

Акцію протесту в центрі Києва охороняють близько тисячі правоохоронців – МВС


«Марші за імпічмент», ініційований Міхеїлом Саакашвілі, Київ, 10 грудня 2017 року. Дружина Саакашвілі Сандра виступає на сцені перед протестувальниками
«Марші за імпічмент», ініційований Міхеїлом Саакашвілі, Київ, 10 грудня 2017 року. Дружина Саакашвілі Сандра виступає на сцені перед протестувальниками

Під час маршу в центрі Києва 10 грудня, учасники якого вимагають ухвалення прийняття закону про імпічмент, за порядком стежать близько однієї тисячі працівників Національної поліції та військовослужбовців Національної гвардії України. Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ, за даними якого, акція відбувається без порушень.

Посилаючись на попередні дані, у МВС повідомили, що у марші беруть участь близько 2,5 тисячі осіб.

У МВС підкреслили, що головне завдання правоохоронців – не допустити провокацій та запобігти будь-яким правопорушенням під час проведення у столиці масових заходів.

Учасники «Маршу за імпічмент» проводять мітинг на майдані Незалежності у Києві, вимагаючи звільнити лідера партії «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі та закликаючи президента Петра Порошенка і генпрокурора Юрія Луценка піти у відставку.

У Києві відбувається «Марш за імпічмент» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00

Міхеїла Саакашвілі затримали в Києві ввечері 8 грудня на квартирі одного зі своїх прихильників, колишнього чільного начальника поліції. Діяча оголосили в розшук після того, як 5 грудня йому вдалося уникнути затримання. Того дня правоохоронці прийшли з обшуком до квартири Саакашвілі в центрі Києва. Співробітники СБУ спільно з працівниками Генпрокуратури затримали колишнього президента Грузії, проте автомобіль правоохоронців із Саакашвілі всередині заблокували прихильники діяча і через кілька годин силою звільнили його. Після цього Саакашвілі разом зі своїми соратниками прийшов до будівлі Верховної Ради України, де влаштував мітинг. Наступними днями Саакашвілі перебував у наметовому містечку біля Верховної Ради і виступав перед прихильниками, але зумів непоміченим вибратися звідти.

За повідомленнями з Генеральної прокуратури України, Саакашвілі підозрюють за статтею Кримінального кодексу України про «сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності».

5 грудня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що лідер партії «Рух нових сил» Міхеїл Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на свою діяльність в Україні. Він навів записи перехоплення розмов, що, за його словами, підтверджують це. Саакашвілі назвав неправдивими всі обвинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG