Доступність посилання

ТОП новини

Росія повідомила Україні про намір відкликати своїх офіцерів із СЦКК – звіт ОБСЄ


Російська Федерація повідомила Україні про намір відкликати своїх офіцерів зі Спільного центру контролю і координації (СЦКК) розведення сил і засобів на лінії розмежування, повідомляє Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ (СММ).

«14 грудня представник Збройних сил України при Спільному центрі контролю і координації (СЦКК) у штабі СЦКК, розташованому в підконтрольному урядові місті Соледар (79 км на північ від Донецька), передав СММ листа від Міністерства оборони Російської Федерації з повідомленням про те, що Російська Федерація має намір відкликати з території України офіцерів своїх Збройних сил з СЦКК», – йдеться у звіті місії за 14 грудня.

У звіті не вказана мотивація таких дій. Жодних офіційних коментарів представників України чи Росії з цього приводу ще немає.

15 грудня в коментарі «Голосу Америки» міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, не вказуючи конкретно на ситуацію в СЦКК, що Росія «намагається міняти тактику і вистрибнути зі всіх форматів, де вона знаходиться, щоб створити враження, що все, що відбувається в Україні – це внутрішній конфлікт».

XS
SM
MD
LG