Доступність посилання

ТОП новини

Прихильники Саакашвілі намагаються зайти у Жовтневий палац після його заклику створити там штаб (трансляція)


Прихильники екс-президента Грузії, керівника «Руху нових сил» Міхеїла Саакашвілі штурмують будівлю Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневого палацу) в Києві, 17 грудня 2017 року
Прихильники екс-президента Грузії, керівника «Руху нових сил» Міхеїла Саакашвілі штурмують будівлю Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневого палацу) в Києві, 17 грудня 2017 року

Лідер «Руху нових сил», екс-президент Грузії, колишній голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі заявив про намір створити штаб громадського контролю в Жовтневому палаці у Києві.

Він сказав про це, виступаючи перед прихильниками на майдані Незалежності в центрі Києва.

«Зараз ми йдемо в Жовтневий палац, там буде штаб. Ми будемо проводити пікети під Верховною Радою, будемо вимагати ухвалити закон про імпічмент, про антикорупційний суд, новий закон про вибори. Ми готові діяти кожного дня. Ми готові зробити мирний наступ на олігархат», – сказав Саакашвілі.

Після цього частина його прихильників перейшла з Майдану до Жовтневого палацу, де виникли сутички з поліцією, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

За повідомленням журналіста, поліція і Нацгвардія намагаються перешкодити прихильникам Саакашвілі зайти до палацу, застосовують вогнегасники.

За попередніми даними поліції, до недільної акції долучилися близько двох тисяч людей, порядок охороняє майже тисяча правоохоронців. Водночас організатори «Маршу за імпічмент» заявляють про «багатотисячну колону» учасників.

Учасники акції пройшли центральними вулицями Києва вздовж бульвару Шевченка до Бессарабської площі і далі вулицею Хрещатик до майдану Незалежності. Серед їхніх вимог – ухвалення законів про імпічмент президента і вибори, створення антикорупційного суду, відставка генпрокурора.

Раніше прихильники Саакашвілі вже двічі проводили схожі акції в Києві.

Саакашвілі затримали 8 грудня на квартирі одного з його прихильників. За даними Генпрокуратури, його підозрюють за статтею Кримінального кодексу України про «сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності».

5 грудня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що лідер партії «Рух нових сил» Міхеїл Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на свою діяльність в Україні. Він навів записи перехоплення розмов, що, за його словами, підтверджують це. Політика оголосили в розшук після того, як 5 грудня йому вдалося уникнути затримання.

Саакашвілі назвав неправдивими всі обвинувачення на свою адресу.

11 грудня Печерський районний суд Києва відмовився застосувати щодо нього запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Прокуратура подала апеляційну скаргу на це рішення.

XS
SM
MD
LG