Доступність посилання

ТОП новини

Президент Франції очікує, що кампанія проти ісламістів у Сирії має бути завершена до лютого


Емманюель Макрон
Емманюель Макрон

Президент Франції Емманюель Макрон заявляє, що військова кампанія проти бойовиків угруповання «Ісламська держава» в Сирії має бути завершена в лютому, як наступний крок після перемоги над екстремістами в Іраку.

«9 грудня прем’єр-міністр Іраку оголосив про завершення війни і перемогу над «Ісламською державою», і я думаю, що до середини-кінця лютого ми виграємо війну в Сирії», – сказав Макрон в інтерв’ю телеканалу France2 17 грудня.

За його словами, Париж буде наполягати на мирних переговорах з участю всіх сторін, залучених до шестирічної громадянської війни у Сирії. Макрон не уточнив, як ці переговори будуть узгоджені з іншими переговорами, які тривають нині.

Макрон також заявив, що президент Сирії Башар аль-Асад має відповісти за свої дії.

«Ми повинні поговорити з усіма. Ми повинні поговорити з Башаром Асадом і його представниками, – сказав Макрон. – Після цього він (Асад – ред.) повинен відповісти за свої злочини перед своїм народом, перед міжнародним правосуддям».

Через громадянську війну в Сирії загинуло близько 400 тисяч людей, мільйони людей вимушено покинули свої будинки.

Росія та Іран підтримують Асада, а коаліція під проводом США, включаючи Францію, підтримує антиурядові сили. Туреччина підтримує різні групи повстанців. Бойовики угруповання «Ісламська держава» воюють проти всіх інших сторін.

XS
SM
MD
LG