Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО прогнозує провокації бойовиків напередодні засідання ТКГ у Мінську 20 грудня


Український військовий на варті у селі Мар'їнка під Донецьком, 2 грудня 2017 року
Український військовий на варті у селі Мар'їнка під Донецьком, 2 грудня 2017 року

У прес-центрі штабу АТО з посиланням на дані розвідки прогнозують, що підтримувані Росією бойовики можуть вдатися до «агресивних наступальних дій по усій лінії зіткнення» напередодні планованого на 20 грудня засідання тристоронньої контактної групи у Мінську.

Згідно з повідомленням штабу, бойовики планують активізувати роботу своїх диверсійно-розвідувальних груп на військових об’єктах ЗСУ, об’єктах енергетичної і транспортної інфраструктури, збільшити кількість провокативних обстрілів у бік ЗСУ та житлових кварталів населених пунктів поблизу лінії розмежування.

«Дані провокації спрямовані на обурення місцевого населення з метою негативного ставлення, а іноді і агресії в бік українських військ. Як правило, агресор здебільшого активізує подібні провокації напередодні консультацій у «Нормандському форматі» та засідання тристоронньої контактної групи у Мінську, планових візитів представників ОБСЄ, Червоного хреста та ЗМІ для подальшої дискредитації України в очах міжнародної спільноти і безпідставного звинувачення в порушенні Мінських угод», – йдеться в повідомленні.

Сайти бойовиків звинувачують українську сторону в обстрілах і збройних провокаціях. В угрупованні «ДНР» заявили, що українські військові 18 разів стріляли за минулу добу по територіях, захоплених донецькими бойовиками. На сепаратистських сайтах угруповання «ЛНР» заявляють про 14 порушень режиму припинення вогню з боку ЗСУ.

Раніше сьогодні у штабі АТО заявили, що упродовж минулої доби через обстріли (загалом 14) підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі загинули троє військовослужбовців ЗСУ.

Черговий режим припинення вогню, про який заявила 23 серпня Тристороння контактна група, мав почати діяти з 25 серпня, напередодні початку шкільного року, і стати постійним. Про перші його порушення сторони заявили вже через кілька хвилин після настання часу перемир’я.

20 грудня має відбутися остання зустріч учасників переговорів Тристоронньої контактної групи у Мінську, відповідно до графіку, узгодженого ще влітку.

XS
SM
MD
LG