Доступність посилання

ТОП новини

НСЖУ: часткове пом’якшення вироку журналісту Миколі Семені є проявом цинізму


Микола Семена
Микола Семена

Пом’якшення вироку кримському журналісту Миколі Семені в частині додаткового покарання є «проявом цинізму» з боку Кремля.Про це в коментарі проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії заявив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

«Ми в Національній спілці журналістів України вважаємо, що це як було судилищем над нашим колегою, таким воно й залишилося. Подібним рішенням – вони жодним чином не демонструють і не спростовують той факт, що незалежна журналістика грубо переслідується в Криму й карається. Це прояв цинізму, а не прояв поваги до свободи слова. Це просто гра м'язів», – сказав Томіленко.

За його словами, Національна спілка журналістів України висловлює підтримку й солідарність з Семеною, який «мужньо проходить випробування репресивного апарату Росії».

18 грудня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму пом'якшив вирок журналісту Семені в частині додаткового покарання: йдеться про заборону займатися публічною діяльністю на два роки, а не три, як було раніше, в рішенні суду першої інстанції. Вирок Миколі Семені у частині позбавлення волі на термін 2,5 роки умовно залишається в силі.

Автора Радіо Свобода й Крим.Реалії, кримського журналіста Миколиу Семену звинуватили в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії.

Залізничний районний суд Сімферополя 22 вересня призначив Миколі Семені покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки й забороною займатися публічною діяльністю.

Микола Семена стверджує, що в своїх матеріалах він реалізовував право на «вільне висловлення думки».

Міністерство закордонних справ України, Держдепартамент США, Євросоюз і низка міжнародних організацій засудили винесений Миколі Семені вирок.

XS
SM
MD
LG