Доступність посилання

ТОП новини

Касперський подав до суду через заборону продукції компанії в США


Євген Касперський
Євген Касперський

Російська корпорація з розробки програмного забезпечення «Лабораторія Касперського» оскаржить в суді заборону на використання продуктів компанії американськими державними структурами.

Як йдеться у прес-релізі компанії, наказ Міністерства внутрішньої безпеки США «ґрунтується на непідтверджених повідомленнях у ЗМІ, чутках і безпідставних звинуваченнях на адресу компанії» і завдав шкоди репутації «Лабораторії Касперського» і її бізнесу.

Керівник компанії Євген Касперський у своєму блозі в Livejournal написав, що «Лабораторії Касперського» не надали «чесної і справедливої» можливості спростувати звинувачення.

Влітку влада США заборонила урядовим структурам країни використовувати програми «Лабораторії Касперського» через підозри у зв’язках з Кремлем і російськими спецслужбами. «Лабораторія Касперського» таку співпрацю заперечує. Компанія пообіцяла на початку 2018 року розкрити вихідний код програм і їх майбутніх оновлень, щоб їх могли перевірити незалежні експерти.

Наприкінці жовтня «Лабораторія Касперського» визнала, що їх продукт завантажив на сервер архів з файлами, позначеними як секретні. Касперський заявив, що файли були отримані «випадково» і видалені відразу після виявленої помітки про секретний характер.

13 грудня президент США Дональд Трамп законодавчо заборонив використання продуктів «Лабораторії Касперського» американським урядом.

XS
SM
MD
LG