Доступність посилання

ТОП новини

Жебрівський: у Новолуганському 300 абонентів – без тепла, відсутня електрика в приватному секторі


Павло Жебрівський
Павло Жебрівський

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що станом на 8:00 19 грудня у Новолуганському 300 абонентів залишилися без тепла і є проблеми з електрикою в цьому населеному пункті, що постраждав напередодні від обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

«Знеструмлена котельня, внаслідок чого 300 абонентів залишилися без тепла, перебито водогін на одну вулицю. За 840 адресами відсутнє електропостачання – в основному, у приватному секторі, у багатоповерхівках електрика є», – повідомив Жебрівський на сторінці у Facebook.

За даними Жебрівського, з восьми постраждалих цивільних громадян – один – у тяжкому стані та 6-річна дитина – з психологічною травмою у лікарні.

У Новолуганському розгорнули оперативний штаб з подолання наслідків обстрілу, додав посадовець.

Раніше українські військові повідомляли, що зранку 19 грудня в населеному пункті буде розгорнуто гуманітарний штаб, розпочнуть роботу військові польові кухні та пункти обігріву. Також у ЗСУ повідомляли про намір почати у вівторок роботи із розмінування у Новолуганському.

Як повідомили сьогодні у штабі АТО, обстріли (всього 16 порушень режиму тиші) ввечері понеділка не припинялися в районі Новолуганського. За даними ЗСУ, підтримувані Росією бойовики застосували тут реактивні системи залпового вогню і щонайменше 40 реактивних снарядів. Жоден український військовий за минулу добу не постраждав.

За даними військових, внаслідок обстрілу, що почався близько 17:00 18 грудня і вівся з підконтрольної угрупованню «ДНР» Горлівки, крім поранень вісьмох цивільних жителів, є і руйнування десятків житлових будинків та окремих соцоб’єктів. Повідомляється про перебої з енергопостачанням.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили українських військових в обстрілі Стаханова і Первомайська та вказали на загалом 13 випадків порушення режиму тиші з боку ЗСУ. Луганські бойовики на своїх сайтах повідомляли про загиблу від серцевого нападу жінку і щонайменше 4 поранених через обстріли. Донецькі бойовики також заявили про обстріл підконтрольної їм Горлівки з боку ЗСУ і про руйнування там 11 будівель та одну поранену жінку.

XS
SM
MD
LG