Доступність посилання

ТОП новини

Віце-президент США відклав візит до Єгипту та Ізраїлю


Віце-президент США Майк Пенс
Віце-президент США Майк Пенс

Віце-президент США відклав свій візит до Єгипту та Ізраїлю, раніше планований на цей тиждень. В офісі Пенса уточнили, що він вирішив відкласти поїздку через проходження у Сенаті законопроекту, що стосується радикального перегляду податків.

Очікується, що Пенс вирушить на Близький Схід в січні.

Його поїздка мала відбутися на тлі обурення в регіоні через визнанням президентом Дональдом Трампом Єрусалиму столицею Ізраїлю.

На початку місяця голова Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас заявив, що не зустрінеться з віце-президентом США Майком Пенсом під час його візиту до Ізраїлю. Глава християнської Коптської православної церкви в Єгипті папа Тавадрос II також виступив із заявою, що не зустрінеться з Пенсом на знак протесту проти рішення США щодо Єрусалима.

18 грудня США наклали вето на проект резолюції ООН, який відкидає визнання Єрусалима столицею Ізраїлю. Інші члени ради проголосували за пропозицію, висунуту Єгиптом.

Палестинці вважають Єрусалим столицею своєї майбутньої держави. Ізраїль приєднав Східний Єрусалим і оголосив все місто своєю столицею, що ніколи не визнавало міжнародне співтовариство.

XS
SM
MD
LG