Доступність посилання

ТОП новини

Рада безпеки ООН проведе голосування щодо санкцій проти КНДР


Засідання Ради безпеки ООН щодо ракетних випробувань КНДР, вересень 2017 року
Засідання Ради безпеки ООН щодо ракетних випробувань КНДР, вересень 2017 року

Рада безпеки ООН має провести 22 грудня голосування щодо запропонованих США нових санкцій проти Північної Кореї, які різко обмежать для країни імпорт нафти, повернуть всіх її робітників з-за кордону протягом року і можуть суттєво обмежити судноплавство.

Як пишуть західні ЗМІ, проект резолюції дозволить обмежити імпорт сирової нафти у розмірі 4 мільйони барелів на рік і обмежити імпорт нафтопродуктів, зокрема дизпалива і газу, до 500 тисяч барелів на рік, у порівнянні з 2 мільйонами барелів, що є зараз.

Дві з країн, які найбільше постраждають від санкцій, – Китай, який забезпечує більшу частину імпорту для Північної Кореї, і Росія, в якій працює близько 35 тисяч найманих з КНДР робітників; у Китаї теж їх багато.

Інші санкції, включені в пакет, передбачають заборону на експорт продовольчих товарів, машин та інших товарів з Північної Кореї.

Цьогоріч КНДР здійснила шість ядерних випробувань, а також випробувала декілька міжконтинентальних балістичних ракет, що викликало критику з боку світової спільноти.

Рада безпеки ООН кілька разів розширювала санкції проти Північної Кореї через її ядерні й ракетні випробування.

XS
SM
MD
LG