Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман: затриманий працівник секретаріату Кабміну не мав доступу до держтаємниці


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що затриманий за підозрою у співпраці з російськими спецслужбами чиновник секретаріату Кабінету міністрів України Станіслав Єжов не мав доступу до державної таємниці.

«Ми не один місяць знали про те, що є підозра, що він працює на іноземні спецслужби», – сказав Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

За словами прем’єра, весь це час він перебував під контролем правоохоронців.

«У нього не було доступу до державної таємниці й тому серйозних втрат ми не отримали», – наголосив Гройсман.

Гройсман також додав, що ситуацію з Єжовим не вдасться повернути проти нього.

Служба безпеки України 20 грудня повідомила про затримання чиновника секретаріату Кабінету міністрів України, який діяв в інтересах російських спецслужб. За даними слідства, чиновника, який за допомогою спеціального обладнання збирав інформацію щодо діяльності урядових структур, завербували під час тривалого відрядження за кордоном.

За версією СБУ, затриманий чиновник секретаріату Кабміну збирав інформацію про зарубіжні поїздки і переговори українського прем’єра Володимира Гройсмана за завданням Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Росії. Натомість у Кремлі сказали, що «не мають жодної інформації» в зв’язку цим затриманням.

У СБУ повідомили, що посадовцю оголосили про підозру за статтею про «державну зраду», прізвища та посади підозрюваного не уточнили.
Деякі ЗМІ з посиланням на свої джерела повідомили, що затриманим є Станіслав Єжов, заступник керівника протоколу прем'єр-міністра України. Офіційно цю інформацію не підтверджують.

XS
SM
MD
LG