Доступність посилання

ТОП новини

Справа Веремія: прокуратура буде оскаржувати рішення суду про умовне покарання Крисіна


Юрій Крисін (справа) і його захисник
Юрій Крисін (справа) і його захисник

Прокуратура буде оскаржувати рішення суду, яким фігуранту справи про напад на журналіста газети «Вєсті» В’ячеслава Веремія під час подій Євромайдану призначили умовне покарання. Про це після засідання суду повідомила прокурор Генеральної прокуратури України Людмила Гетьман.

Також дружина Веремія заявила журналістам, що апеляція на це рішення обов’язково буде.

«Звичайно, ми чекали і сподівалися на інше рішення. Але зважаючи, як цей процес ішов, і на яких позиціях обвинувачений, ми передбачали, що буде така ситуація. Тому обов’язково буде апеляція, будемо далі боротися», – сказала вона.

Шевченківський районний суд Києва 22 грудня сьогодні визнав винним у хуліганстві фігуранта справи Веремія Юрія Крисіна – йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

Генеральна прокуратура просила для нього шість років позбавлення волі.

Крисін визнав себе винним у хуліганстві.

Журналіста газети «Вєсті» вбили в Києві вночі 19 лютого 2014 року. Як повідомив сайт видання, Веремій разом із колегою на автомобілі повертався після роботи на Майдані, де виконував редакційне завдання. На розі вулиць Володимирської і Великої Житомирської в Києві на таксі, в якому вони їхали, напали невідомі особи з бейсбольними битками і зброєю, в касках, камуфляжі і чорних масках. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення в живіт.

XS
SM
MD
LG