Доступність посилання

ТОП новини

Суд в окупованому Криму залишив у СІЗО фігуранта «справи українських диверсантів» Панова


Євген Панов
Євген Панов

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму відхилив апеляцію захисту фігуранта «справи українських диверсантів» Євгена Панова. Як передає «Крим.Реалії», за постановою суду, Панов залишиться у СІЗО до 9 лютого 2018 року.

«У задоволенні наших скарг відмовили, постанову суду від 6 грудня залишили в силі. Хочу звернути увагу на незадовільну роботу адміністрації СІЗО, яка досі не вручила Панову копії апеляційних скарг. Євген почувався нормально, знайомиться з матеріалами справи», – розповів адвокат Сергій Легостов.

За словами адвоката, минулого тижня адміністрація СІЗО не пустила до Панова архієпископа Сімферопольського і Кримського УПЦ КП Климента.

10 серпня 2016 року ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня в анексованому Криму затримали групу «українських диверсантів», які нібито готували теракти на півострові. Затриманих деякий час утримували в московському СІЗО Лефортово, пізніше – повернули до Криму.

Російські спецслужби заявляють, що затримані Євген Панов і Андрій Захтей були членами «групи диверсантів», яка нібито планувала здійснити теракти на об’єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова. Влада України заперечує російські звинувачення на адресу українців і називає їх «провокацією» російських спецслужб.

Раніше повідомлялося, що Захтей підписав досудову угоду зі слідством. Однією з умов стала відмова Захтея від адвоката за угодою. Євген Панов провину не визнає і від угоди зі слідством відмовляється.

XS
SM
MD
LG