Доступність посилання

ТОП новини

Українському активісту Балуху знову викликали «швидку» до зали суду в окупованому Криму


Володимир Балух
Володимир Балух

Під час засідання підконтрольного Кремлю Роздольненського суду Криму 27 грудня знову викликали «швидку допомогу» українському активісту Володимиру Балуху, повідомляє кореспондент «Крим.Реалії».

Активіст поскаржився на біль у спині. Медики, які приїхали на виклик, порадили не навантажувати її. Після приїзду медиків засідання продовжилося.

Згідно з повідомленням, Балух чотири рази заявляв клопотання про перерву через те, що він погано почувається.

Раніше на цьому засіданні українського активіста Володимира Балуха в супроводі пристава відвозили з підконтрольного Росії Роздольненського суду в районну лікарню, після того, як її двічі викликали. У перерві, між приїздами «швидкої», засідання суду не проводили.

22 грудня Роздольненський районний суд в анексованому Криму відмовив у клопотанні Володимира Балуха про медичне обстеження.

ФСБ Росії затримала активіста 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

У серпні 2017 року суд виніс вирок українському активісту – три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Під час розгляду апеляційної скарги вирок скасували. Справу відправили на повторний розгляд.

Роздольненський районний суд 1 грудня змінив запобіжний захід українському активісту на домашній арешт протягом двох місяців.

Захист Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію.

XS
SM
MD
LG