Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: на Донбасі у полоні бойовиків залишаються 103 українці


Василь Грицак
Василь Грицак

На непідконтрольній українській владі території Донбасу у полоні залишаються ще 103 українці.

«Ми знаємо кожного з них поіменно. І ми не зупинимось, поки не звільнимо всіх. Для нас також є пріоритетом ‒ пошук та повернення до своїх рідних 402 безвісти зниклих осіб», ‒ сказав голова Служби безпеки України Василь Грицак, якого цитує прес-служба відомства.

За його словами, станом на 27 грудня вже звільнені або знайдені 3215 людей.

Протягом останніх 1,5 року процес звільнення заручників був заблокований. 27 грудня на Донбасі між українською стороною і підтримуваними Росією бойовиками відбувся обмін заручниками.

Як повідомляв кореспондент Радіо Свобода з місця обміну, угруповання «ДНР» передало Києву 58 утримуваних громадян, серед них – релігієзнавець Ігор Козловський.

Раніше 27 грудня відбувся обмін заручниками між Києвом і угрупованням «ЛНР». Українській стороні видали 16 людей, військових і цивільних, на підконтрольну бойовикам територію Луганщини повернулися, за даними представників сепаратистів, 73 людини (раніше заявляли про 99 осіб, але частина відмовилася повертатися).

У свою чергу, бойовики угруповання «ДНР» на своїх сайтах заявили про завершення обміну, проте зауважили, що кількість звільнених уточнюється.

На сьогодні на Донбасі запланований обмін заручниками за формулою «306 (тих, видачі кого домагаються підтримувані Росією бойовики – ред.) на 74 (військових і цивільних, включених до списку на обмін Україною – ред.)».

25 грудня Ірина Геращенко з посиланням на дані СБУ повідомляла, що на окупованій території Донбасу утримуються 170 заручників.

XS
SM
MD
LG