Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики «Ісламської держави» вільно пересуваються в Сирії – коаліція під проводом США


Сирійський режим має переслідувати бойовиків угруповання «Ісламська держава» в районах на захід від річки Євфрат, вважають у коаліції під проводом США
Сирійський режим має переслідувати бойовиків угруповання «Ісламська держава» в районах на захід від річки Євфрат, вважають у коаліції під проводом США

Представники очолюваної США коаліції стверджують, що бойовики угруповання «Ісламська держава» вільно пересуваються через територію Сирії.

«Вони рухаються безкарно через території, контрольовані режимом (президента Сирії Башара Асада – ред.), демонструючи, що режим явно або не бажає, або не може перемогти угруповання «Ісламська держава» в межах своїх кордонів», – заявив заступник командира коаліційних сил, генерал-майор британської армії Фелікс Гедні.

Попри висловлене невдоволення, Гедні заявив, що коаліція не намагатиметься знищити бойовиків за допомогою авіаударів, коли фіксуватиме їх на контрольованій урядом Сирії території. Коаліційні сили в цій справі далі покладатимуться на уряд Сирії та його союзника Росію, які мають переслідувати бойовиків у цих районах, розташованих на захід від річки Євфрат.

«Ми хотіли б закликати сирійський режим очистити від бойовиків ті райони, які зараз перебувають під їхнім контролем», – додав британський генерал.

За оцінками коаліції, в Іраку та Сирії залишається до однієї тисячі бойовиків угруповання «Ісламська держава». Тим не менше, вважає Гедні, боротьба проти цих бойовиків не завершилася.

XS
SM
MD
LG