Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: прокуратура Києва відкрила нове кримінальне провадження щодо Довгого


Олесь Довгий
Олесь Довгий

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що прокуратура Києва відкрила нове кримінальне провадження стосовно народного депутата Олеся Довгого.

«Тому сьогодні прокуратура Києва зареєструвала провадження за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах (ст 191ККУ) під час відчуження понад тисячі гектарів столичної землі на острові Жуків через так звані кооперативи. Строк давності по цій статті КК – 15 років», – написав Луценко на своїй сторінці в Facebook.

Він також вважає рішення САП про закриття провадження народного депутата Довгого неприйнятним.

Напередодні у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повідомили про закриття провадження щодо народного депутата Олеся Довгого, це рішення було ухвалене через «неможливість встановити достатні докази для доведення винуватості».

У САП зазначили, що в зв’язку з десятирічною давністю подій, які є предметом дослідження у кримінальному провадженні, а також знищенням електронної системи інформаційного забезпечення Київради, враховуючи показання більшості свідків у кримінальному провадженні та відсутності інших процесуальних джерел здобуття доказів, «слідством фактично вичерпано можливості отримати достатні докази для доведення винуватості Довгого О.С. в суді».

Генеральний прокурор Юрій Луценко 21 червня вніс до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата Олеся Довгого, «в діях якого вбачаються ознаки зловживання службовими обов’язками, вчинених у співучасті, з метою незаконного відчуження 10 земельних ділянок природно-заповідного фонду – заказника «Острів Жуків», загальною площею 44,25 гектара». Генеральний прокурор Юрій Луценко раніше заявляв, що прокуратура активно розслідує земельні оборудки часів мера Києва Леоніда Черновецького. Олесь Довгий у той час був секретарем київської міської ради.

XS
SM
MD
LG