Доступність посилання

ТОП новини

У Павлограді двоє шахтарів оголосили голодування


У Павлограді 29 грудня двоє шахтарів компанії «ДТЕК – Павлоградвугілля» оголосили голодування. Гірничі майстри, члени незалежної профспілки Володимир Бугайов і Андрій Карпенко називають свою акцію безстроковою.

Як розповів Радіо Свобода голова незалежної первинної профспілкової організації «Павлоградвугілля» Володимир Бугайов, головні їхні вимоги до адміністрації «ДТЕК – Павлоградвугілля» – «припинити тиск на членів незалежної профспілки».

Як зауважив Володимир Бугайов, з вересня, коли на підприємстві був створений осередок незалежної профспілки, з роботи звільнили чотирьох її членів. Усі вони за підтримки незалежної профспілки оскаржують своє звільнення в судах. Як стверджує Володимир Бугайов, «адміністрація чинила тиск» також на нього як засновника профспілки.

«Після створення і реєстрації профспілки на нас почався тиск. Особисто мене намагалися не допустити до роботи 27 грудня. Офіційний привід – іди складай іспити на безпеку праці. Ніякого письмового наказу на це не було. Зараз ми пішли на крайній захід – оголосили голодування. Ми будемо голодувати, доки не відреагують на наші вимоги – перестати переслідувати членів профспілки і відновити на розбої тих, кого було звільнено», – зазначив Володимир Бугайов.

У компанії «ДТЕК – Павлоградвугілля» Радіо Свобода 29 грудня повідомили, що на шахтах компанії не було порушень законодавства при звільненні працівників.

«Шахтарська професія – одна з найважчих і вимагає від людини абсолютного фізичного здоров’я і виконання в повній мірі своїх трудових обов’язків. Від цього залежить не тільки життя конкретного співробітника, але і безпека всього колективу під час перебування під землею. Тому ми строго ставимося до дисципліни на виробництві та питань охорони праці. До людей, які систематично порушують свої обов'язки і своїми діями несуть небезпеку для життя інших співробітників, ми застосовуємо самі суворі дисциплінарні стягнення. Компанія завжди працювала і працює в законодавчому полі України. Підприємством у всіх випадках повністю дотримується процедура звільнення, встановлена чинним трудовим законодавством. Всі передбачені колективним договором і КЗпП виплати при звільненні здійснюються в повному обсязі», – йдеться у відповіді з компанії на інформаційний запит Радіо Свобода.

Водночас голова незалежної первинної профспілкової організації «Павлоградвугілля» Володимир Бугайов повідомив, що до акції протесту планують приєднатись ще кілька гірників.

XS
SM
MD
LG