Доступність посилання

ТОП новини

До Дніпра із зони АТО доправили трьох бійців у тяжкому стані


Територія військового госпіталю імені Мечникова, Дніпро, архівне фото, 2016 рік
Територія військового госпіталю імені Мечникова, Дніпро, архівне фото, 2016 рік

До Дніпра із зони АТО авіацією доправили трьох бійців у тяжкому стані. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили 29 грудня в обласній клінічній лікарні імені Мечникова.

Як поінформували в лікарні, один із доправлених – 23-річний боєць – має ураження очей, обличчя, шиї. Медики намагаються врятувати зір військового. У другого, 19-річного бійця, діагностували відкриту черепно-мозкову травму, він притомний.

Найважчий стан у 27-річного військовослужбовця, що отримав наскрізне поранення голови, у нього вражені кістки черепа. Чоловік перебуває в комі. Його готують прооперувати. Щодо цього бійця на своїй сторінці у Facebook головний лікар лікарні імені Мечникова Сергій Риженко написав, що його стан вдалося стабілізувати.

«Олександр зазнав наскрізного кульового поранення голови. Ступінь ураження головного мозку критичний. Після декомпресійної трепанації він перебуває у комі на апаратному диханні. Стан вдалося стабілізувати», – повідомив Сергій Риженко.

Обставини отримання бійцями поранень медики не коментують.

Водночас у четвер уночі радниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації Тетяна Губа інформувала у Facebook, що до Дніпра були доправлені шестеро бійців: двоє із сектора «Луганськ», серед них один з важким пораненням голови, а також четверо з Маріуполя, серед яких один – з важким мінно-вибуховим пораненням перебуває на апараті штучного дихання.

Волонтери Дніпра закликали жителів міста здати донорську кров, аби зробити запас для переливання воякам, що наразі перебувають на лікуванні, а також створити резерв на вхідні та святкові дні.

З початку бойових дій на сході України Дніпропетровська обласна лікарня імені Мечникова поставила на ноги понад 3 тисячі тяжкопоранених військових.

XS
SM
MD
LG