Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко доручив організувати переговори щодо подальшого обміну заручників


Зустріч звільнених полонених в столичному аеропорту «Бориспіль», ніч на 28 грудня 2017 року
Зустріч звільнених полонених в столичному аеропорту «Бориспіль», ніч на 28 грудня 2017 року

Президент України Петро Порошенко доручив представникам Києва в Тристоронній контактній групі негайно організувати переговори щодо подальшого обміну українських заручників.

«Я вже доручив своїм радникам, своїм представникам у тристоронній контактній групі, щоб ми негайно організували зустріч. Хочу сказати, що вже 10-го числа у нас відбудеться перша зустріч, щоб ми на цій хвилі не зупинялися, тому що я відчуваю, як важко їм зараз», – сказав Порошенко під час відвідування в військовому шпиталі українських військовослужбовців, звільнених напередодні з полону.

Протягом останніх 1,5 року процес звільнення заручників був заблокований. 27 грудня на Донбасі між українською стороною і підтримуваними Росією бойовиками відбувся обмін полоненими. Він був запланований за формулою «306 (тих, видачі кого домагалися підтримувані Росією бойовики – ред.) на 74 (військових і цивільних, включених до списку на обмін Україною – ред.)». Українській стороні 27 грудня передали 74 людини, проте одна людина вирішила залишитися на непідконтрольній українській владі території. Київ передав бойовикам 233 людини.

Після цього обміну, за даними СБУ, у полоні проросійських бойовиків залишаються 103 українських заручники.

XS
SM
MD
LG