Доступність посилання

ТОП новини

Палестинці заявили про відкликання свого посла у Вашингтоні


Палестинські активісти в Рамаллі, прикривши обличчя, тримають зображення Дональда Трампа, 6 грудня 2017 року
Палестинські активісти в Рамаллі, прикривши обличчя, тримають зображення Дональда Трампа, 6 грудня 2017 року

Палестинська адміністрація заявила, що викликає свого посла у Вашингтоні для консультацій щодо майбутніх відносин зі Сполученими Штатами. Відповідне рішення було ухвалене 31 грудня, через кілька тижнів після того, як президент США Дональд Трамп оголосив про своє рішення визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.

Офіційне палестинське інформагентство WAFA повідомило, що міністр закордонних справ Ріяд аль-Малікі викликав на розмову Хусама Зомлота.

Аль-Малікі заявив, що відбудеться обговорення з метою «ухвалити рішення, необхідні палестинському керівництву на майбутнє, щодо відносин зі США». За словами міністра, посол, найімовірніше, повернеться до «своєї нормальної роботи» після консультацій.

Президент США Дональд Трамп оголосив про зміну дотеперішньої політики США щодо Єрусалима 6 грудня, чим розлютив палестинців та їхніх арабських союзників, а також викликав різку критику й на Заході. Президент Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас тоді заявив, що цей крок поклав край ролі США як миротворця на Близькому Сході.

Статус Єрусалима є болючим питанням для всіх сторін близькосхідного врегулювання. Зокрема, палестинці вважають, що Східний Єрусалим має бути столицею їхньої майбутньої держави.

XS
SM
MD
LG