Доступність посилання

ТОП новини

Лідер КНДР заявив, що країна завершила створення ядерних сил


Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин (в центрі)
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин (в центрі)

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що КНДР «завершила» процес становлення ядерною державою. Про це він сказав у телезверненні з нагоди Нового року

«Ми завершили створення національних ядерних сил нашої країни. Усі Сполучені Штати знаходяться в межах діапазону нашої ядерної зброї, і на моєму столі завжди лежить ядерна кнопка. Це реальність, а не погроза», – сказав Кім Чен Ин.

Він заявив про «необхідність» масово виробляти ядерні боєголовки і балістичні ракети та прискорювати їх розгортання. Лідер КНДР додав, що він буде використовувати таку зброю тільки у випадку загроз безпеці.

Крім того, Кім Чен Ин висловився за діалог зі своїм суперником – Південної Кореєю. Він заявив, що шлях для діалогу з метою поліпшення зв’язків між Пхеньяном і Сеулом – «відкритий»

«Якщо говорити про відносини між Північною і Південною Кореєю, то ми повинні знизити військову напруженість на Корейському півострові, щоб створити мирну обстановку», – сказала Кім. «І Північ, і Південь мають докладати для цього зусилля».

Кім Чен Ин повідомив, що розглядає можливість відправки північнокорейської команди для участі в зимових Олімпійських іграх, запланованих на 9-25 лютого в південнокорейському місті Пйончхан. За його словами, обговорити це питання можуть посадовці двох країн.

«Участь Північної Кореї в зимових іграх стане доброю нагодою показати єдність народу, і ми хочемо, щоб ігри були успішними», – сказав він.

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін заявив, що участь спортсменів з Північної Кореї гарантує безпеку ігор.

Південна Корея є союзником Сполучених Штатів, на її території розміщені тисячі американських військових.

Сполучені Штати і Північна Корея вступили у «війну» заяв, яка посилюється щоразу, коли Пхеньян випробовує свої балістичні ракети і ядерну зброю в порушення резолюцій ООН.

У вересні президент США Дональд Трамп в своєму виступі перед ООН пообіцяв «повністю знищити» Північну Корею, якщо та погрожуватиме США і їх союзникам. Вашингтон також став головним ініціатором посилення фінансових санкцій щодо Північної Кореї. Пхеньян у відповідь назвав це «актом війни».

Адмірал і колишній голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Майк Маллен в інтерв’ю телеканалу ABC 31 грудня заявив, що Сполучені Штати «як ніколи раніше, близькі до ядерної війни з Північною Кореєю», з огляду на жорстку риторику лідерів обох країн.

XS
SM
MD
LG