Доступність посилання

ТОП новини

Покращення відносин з КНДР можливе одночасно з вирішенням ядерної проблеми – лідер Південної Кореї


Президент Південної Кореї Мун Чже Ін
Президент Південної Кореї Мун Чже Ін

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін заявив, що покращення відносин з КНДР можливе одночасно з вирішенням ядерної проблеми Пхеньяна. Про це лідер Південної Кореї заявив на засіданні Кабінету міністрів 2 січня.

Відповідну заяву Мун Чже Ін зробив наступного дня після того, як лідер КНДР Кім Чен Ин висловився за діалог із Південної Кореєю і заявив, що шлях для цього «відкритий».

«Немає жодних проблем в роздільному просуванні діалогу», – сказав Мун Чже Ін.

Крім того, президент Південної Кореї звернувся до міністерства спорту з дорученням підготувати заходи, які б дозволили Північній Кореї взяти участь у майбутніх зимових Олімпійських іграх в Пхйончхані. Сеул з цього приводу запропонував провести зустріч делегацій двох країн в прикордонному селі Панмунджом у демілітаризованій зоні.

Раніше президент Південної Кореї заявляв, що участь спортсменів з Північної Кореї на зимовій Олімпіаді, запланованій на 9-25 лютого, гарантує безпеку ігор.

Південна Корея є союзником Сполучених Штатів, на її території розміщені тисячі американських військових. Сполучені Штати, у свою чергу, ведуть з Північною Кореєю «війну заяв», яка посилюється щоразу, коли Пхеньян випробовує свої балістичні ракети і ядерну зброю в порушення резолюцій ООН.

XS
SM
MD
LG