Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Путін підписав указ про відновлення авіасполучення з Єгиптом


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про відновлення авіасполучення зі столицею Єгипту Каїром. Документ оприлюднений на порталі правової інформації.

Згідно з інформацією на цьому порталі, Путін 2 січня вніс зміни в президентський указ від 8 листопада 2015 року, який повністю заборонив авіаперевезення пасажирів з Росії до Єгипту.

Зміни набувають чинності з дня підписання документу.

У грудні 2017 року президент Росії Путін під час зустрічі з президентом Єгипту Абдель Фаттахом ас-Сісі заявив, що Росія в цілому готова до відновлення прямого авіасполучення з Єгиптом.

Пізніше міністр транспорту Росія Максим Соколов повідомив, що регулярне авіасполучення з Каїром може бути відкрите вже в лютому 2018 року, проте мова поки не йде про чартерні рейси до єгипетських курортів Шарм-ель-Шейх і Хургада.

Росія зупинила всі рейси до Єгипту з міркувань безпеки після того, як російський літак вибухнув над Синайським півостровом 31 жовтня 2015 року, внаслідок чого загинули всі 224 людини на борту.

Екстремістське угруповання «Ісламська держава» заявило, що його бойовики заклали бомбу на борту літака, який летів із єгипетського Шарм-ель-Шейху до російського Санкт-Петербурга.

Зупинка авіасполучення з Росією завдала удару по економіці Єгипту, залежній від туризму. Понад 30% туристів, що відвідували Єгипет в попередні роки, були росіянами.

XS
SM
MD
LG