Доступність посилання

ТОП новини

Держсекретар США назвав Україну вирішальною у відносинах із Росією


Рекс Тіллерсон під час візиту до Києва, 9 липня 2017 року
Рекс Тіллерсон під час візиту до Києва, 9 липня 2017 року

Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що в розмовах із керівниками Росії Вашингтон давав знати, що вирішальним для поліпшення відносин між їхніми країнами є питання України.

Як сказав Тіллерсон в інтерв’ю американській медіакомпанії «Сі-ен-ен» 5 січня, США виступають за те, щоб мати з Росією «більш продуктивні відносини», які нині дуже напружені, але «ми маємо зробити поступ щодо України».

За його словами, нинішня ситуація з відсутністю поступу шкодить самій Росії.

При цьому, додав держсекретар, США намагаються й далі тримають в осередді уваги такі справді важливі питання, що стоять між Вашингтоном і Москвою, як становище в Сирії, в Україні, у Східній Європі тощо.

Усупереч побоюванням щодо можливого проросійського курсу нової адміністрації США, що виникали після обрання на посаду президента США Дональда Трампа, Вашингтон залишається союзником України в її протистоянні агресії Росії. США, зокрема, продовжують зберігати накладені щодо Росії санкції через цю агресію і накладати нові санкції з інших причин, надають Україні дипломатичну підтримку і певну військову допомогу, а останнім часом схвалили й надання Києву летальних озброєнь.

XS
SM
MD
LG