Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський Франциск закликав до діалогу щодо Корейського півострова


Папа Римський Франциск
Папа Римський Франциск

Папа Римський Франциск закликав до діалогу, щоб послабити напруженість на Корейському півострові і працювати над юридично обов’язковою забороною на ядерну зброю.

У щорічній промові перед дипломатами про «Ситуацію в світі» Франциск повторив заклик зберегти статус-кво Єрусалима, щоб він залишився незмінним після рішення президента США Дональда Трампа визнати місто столицею Ізраїлю.

За його словами, вкрай важливо підтримувати всі зусилля діалогу щодо Корейського півострова, щоб знайти нові шляхи подолання нинішніх суперечок, зміцнення взаємної довіри і забезпечення мирного майбутнього для корейського народу і всього світу.

Папа Римський також порушив питання зміни клімату, закликаючи країни залишатися прихильними Паризькій угоді 2015 року про скорочення викидів вуглецю.

Раніше Трамп оголосив, що Сполучені Штати вийдуть з угоди.

Папа звернувся до дипломатів за день до того, як Північна Корея і Південна Корея мають провести переговори, котрі, як очікується, будуть спрямовані на участь Північної Кореї в зимових Олімпійських іграх у Пхенчхані.

«Ядерна зброя має бути забороненою», – заявив Франциск.

Ватикан входить у число 122 країн, які в минулому році погодилися з договором Організації Об’єднаних Націй про заборону ядерної зброї. Сполучені Штати, Великобританія, Франція та інші бойкотували переговори, які привели до договору, проте раніше ці країни взяли на себе зобов’язання дотримуватися договору про нерозповсюдження – документ, який розроблений з метою завадити розширенню кола держав, що мають ядерну зброю.

XS
SM
MD
LG