Доступність посилання

ТОП новини

Російські прикордонники заявили про затримання українця на адмінкордоні з Кримом – ЗМІ


Кримське прикордонне управління ФСБ Росії повідомило 10 січня про затримання громадянина України, який нібито намагався потрапити на півострів за підробним паспортом. Інцидент стався в пункті пропуску «Армянськ», повідомляє «РИА Крым» із посиланням на російських прикордонників.

«Чоловік зізнався, що паспорт виданий на чужі дані, а він сам є громадянином України 1986 року народження, йдеться у повідомленні. За даними прикордонників, фальшивий документ чоловік придбав у Херсонській області за 100 доларів, бо під своїм ім'ям в'їзд в Росію до 2020 року йому заборонений через порушення міграційного законодавства; житель України вже неодноразово намагався потрапити на територію Росії», – цитує медіа повідомлення прикордонників.

Ті стверджують, що затриманого громадянина України вже заарештували, а також порушили кримінальну справу за «незаконний перетин державного кордону Росії».

Кримські прикордонники не публікують на сайті інформацію про затримання громадян на адмінкордоні півострова з материковою частиною України.

У Держприкордонслужбі України раніше заявляли, що ідентифікувати затриманих ФСБ на адмінкордоні з Кримом громадян України неможливо, бо російська сторона не відкриває їхні персональні дані.

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом у Херсонській області працюють три контрольні пункти в'їзду/виїзду – «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

.

XS
SM
MD
LG