Доступність посилання

ТОП новини

100 відомих жінок засудили кампанію «ненависті до чоловіків»


Катрін Деньов
Катрін Деньов

Сто відомих жінок засудили хвилю «ненависті до чоловіків», яка виникла після серії скандалів, пов’язаних із сексуальними домаганнями. Відкритий лист, який підписали в тому числі французька актриса Катрін Деньов, німецька актриса Інгрід Кавен і французька письменниця Катрін Мілле, опублікований у газеті Le Monde.

На думку авторів листа, тільки насильство, але не нетактовний флірт є злочином. Галантність не представляє собою чоловічу агресію, відзначають вони.

На їхню думку, розгорнута в США кампанія проти сексуальних домагань є пуританством.

Підвищена увага до злочинів на сексуальному ґрунті переходить у повсюдне цькування, заявляють автори листа.

Деякі відомі чоловіки стали жертвами звинувачень у домаганнях, вони були змушені піти у відставку через спроби доторкнутися до коліна або поцілувати, йдеться у відкритому листі.

В останні місяці в США виникли скандали, пов’язані з сексуальними домаганнями. Першим у домаганнях і зґвалтуваннях був звинувачений голлівудський продюсер Харві Вайнштейн. Більше десяти жінок, в тому числі кілька відомих актрис, повідомили про те, що вони були об’єктами домагань з боку продюсера, який вимагав інтимної близькості в обмін на можливість знятися в його фільмах. У сексуальних домаганнях також звинуватили екс-президента США Джорджа Буша-старшого, Кевіна Спейсі, Чарлі Шина, Пола Хаггіса, Сильвестра Сталлоне, Стівена Сігала, Олівера Стоуна.

На початку цього року близько 300 людей – зірки Голлівуду, співробітники кіноіндустрії й телебачення заснували рух Time's Up ( «Час вийшов»), у рамках якого мають намір боротися з сексуальним насильством і дискримінацією.

XS
SM
MD
LG