Доступність посилання

ТОП новини

У Києві заборонять відвідувати дитсадки і школи дітям, які не мають щеплень від кору – КМДА


У Києві заборонять відвідувати дитячі дошкільні заклади та школи дітям, які не мають щеплень від кору, повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

За його словами, це стосується дитячих закладів усіх форм власності.

«Діти, в яких відсутні такі щеплення або медичні довідки, що дитина перехворіла на кір і має імунітет, або що дитині протипоказані щеплення, такі діти до занять у школах і в дошкільних закладах не допускатимуться», – сказав він.

Поворозник наголосив, що на сьогодні в навчальних закладах карантин не оголошується, але запроваджуються запобіжні заходи для недопущення епідемії кору.

За даними посадовця, у 2017 році у Києві зареєстровані 80 випадків захворювання на кір, а в перші десять днів 2018 року – 61 випадок, з них 49 випадків у дітей.

Кір легко передається від людини до людини. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди: нежить, температуру, кашель, приблизно через тиждень з’являється висип (спочатку на голові, далі – на верхній та нижній частинах тулуба). Серед ускладнень, які викликає кір, – ураження нервової системи (енцефаліт), пневмонія, отит, втрата зору.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку в світі 30-24 мільйонів дітей хворіють на кір, понад 800 тисяч помирають від самої інфекції та її ускладнень. Це означає 314 смертей на день, 13 смертей щогодини.

XS
SM
MD
LG