Доступність посилання

ТОП новини

США мають серйозніше реагувати на російське втручання – доповідь експертів Сенату


Росія активізує зусилля, спрямовані на втручання в американські та європейські вибори, тому Вашингтон має посилити реакцію на ці дії. Такі рекомендації містить поширена 10 січня доповідь експертів комітету з питань міжнародних відносин Сенату США.

Звіт містить також інші рекомендації для протидії тому, що в тексті названо «майже двадцятирічним нападом російського президента Володимира Путіна на демократичні інститути, загальнолюдські цінності та верховенство закону в усій Європі та у своїй власній країні».

Доповідь висвітлює зусилля європейських урядів щодо протидії політиці Кремля. Як вважають автори документа, США мають створити єдиний урядовий орган для координації реакції на операції Москви, зокрема, оприлюднюючи активи, які кремлівські чиновники та пов’язані з ними бізнесмени зберігають на Заході.

Інші рекомендації передбачають тіснішу роботу з союзниками США в Європі щодо спільного підходу до стримування Росії та кіберзагроз, наполягаючи на тому, щоб соціальні медіа, такі як Facebook чи Twitter, були прозорішими в питанні політичної реклами. Окремим пунктом є зусилля для скорочення європейськими споживачами імпорту російського газу та нафти.

Автори звіту також критикують адміністрацію президента Дональда Трампа, стверджуючи, що її реакція лише заохотила Москву.

XS
SM
MD
LG