Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії відмовив дочірній компанії Siemens у позові через «кримські» турбіни


Арбітражний суд Москви 10 січня відмовив дочірній компанії концерну Siemens у позові до структур корпорації «Ростех» про визнання недійсними договорів на постачання газових турбін, які згодом були перевезені в анексований Росією Крим. Позов подавала компанія «Сіменс технології газових турбін», яка має намір оскаржити рішення.

У грудні 2017 року суд відхилив позов материнської німецької корпорації Siemens про арешт чотирьох газових турбін, поставлених до Криму на порушення домовленостей.

Siemens наполягає, що укладала договір про постачання турбін на Таманський півострів у Краснодарському краї Росії, а «Технопромекспорт» ввів постачальників в оману і відправив турбіни до Криму в обхід санкцій Євросоюзу. Російська сторона стверджує, що вони були придбані на «вторинному ринку».

Про постачання чотирьох газових турбін Siemens для споруджуваних у Севастополі і Сімферополі ТЕС стало відомо на початку липня 2017 року. Після цього концерн припинив постачання обладнання російським компаніям, які підконтрольні Кремлю.

XS
SM
MD
LG