Доступність посилання

ТОП новини

У Києві зафіксовані 66 випадків захворювання на кір – КМДА


У Києві станом на 11 січня зафіксовані 66 випадків захворювання на кір, із них 54 – у дітей, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Як зазначає директор департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург, найефективніший спосіб вберегтися від цієї хвороби – вакцинація.

За її словами, на сьогодні Київ повністю забезпечений вакцинами проти кору, для дітей до 18 років щеплення безкоштовні, а дорослі можуть вакцинуватися до 30 років.

Для того, щоб мінімізувати ризик інфікування, медики рекомендують часто проводити вологе прибирання, провітрювати приміщення, уникати закритих приміщень із великим скупченням людей.

За даними МОЗ, в Україні наразі немає епідемії кору. За 11 місяців 2017 року в Україні, як повідомляли в МОЗ, зареєстровано 3 382 випадки захворювання на кір, зареєстровані 102 спалахи кору у 16 регіонах. У 2017 році зареєстровані 5 летальних випадків від кору в Одеській області.

Кір легко передається від людини до людини, поширюється при кашлі, тісних особистих контактах. Вірус залишається активним і живе в повітрі або на інфікованих поверхнях протягом 2 годин. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди: нежить, температуру, кашель, приблизно через тиждень з’являється висип (спочатку на голові, далі – на верхній та нижній частинах тулуба). Серед ускладнень, які викликає кір, – ураження нервової системи (енцефаліт), пневмонія, отит, втрата зору.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку в світі 30-24 мільйонів дітей хворіють на кір, понад 800 тисяч помирають від самої інфекції та її ускладнень. Це означає 314 смертей на день, 13 смертей щогодини.

XS
SM
MD
LG