Доступність посилання

ТОП новини

Синоптики радять готуватися до посилення морозів


На опади синоптики радять чекати вже наступного тижня
На опади синоптики радять чекати вже наступного тижня

Українські та закордонні синоптики радять українцям підготуватися до посилення морозів упродовж найближчих днів.

«Антициклон з півночі визначатиме 12 січня погоду в усій Україні. Його «роги» витісняють атмосферні фронти на захід та на південь Європи. Тому в нас завтра… переважатиме суха погода», – вказує синоптик Наталка Діденко.

«Температура повітря найближчої ночі –2 –7 градусів, завтра вдень на Півночі та Сході 0 –3, на Заході, в центральних областях та на Півдні 0 +4. У Києві 12 січня опадів не очікується, вночі –3 –4 градуси, вдень у п’ятницю 0 –2. 13 – 14 січня морози посиляться», – додає фахівець.

Ідентичні моделі малюють і західні погодні сайти. Американський wunderground.com вказує, що найхолоднішими, з температурами до –10 градусів, у Києві будуть ночі з 14 на 15 і з 15 на 16 січня. Надалі ця синоптична модель передбачає підвищення температури (але не до плюсових позначок) і сніг посеред наступного тижня.

А от у приморській Одесі, де й сьогодні фіксувалася плюсова температура, найнижчий нічний температурний показник може скласти –7, але опади посеред наступного тижня очікуються у формі дощу, а не снігу.

XS
SM
MD
LG