Доступність посилання

ТОП новини

Активіста Чапуха в окупованому Криму вивезуть на додатковий медогляд – адвокат


Кримськотатарський активіст Асан Чапух
Кримськотатарський активіст Асан Чапух

Кримськотатарський активіст, фігурант «справи Веджіє Кашка» 65-річний Асан Чапух перебуває в «стабільно-задовільному» стані, але через побоювання щодо його здоров’я Чапуха планують доправити для огляду лікаря. Про це 12 січня розповів Крим.Реалії адвокат обвинуваченого Айдер Азаматов.

«Стан його поки стабільно-задовільний. Він може сам трохи пересуватися, але, звичайно, не без допомоги людей. Він сказав, що ліву ноги не чуствую, є якісь побоювання з приводу руки. 18 січня його планують вивезти на додатковий огляд», – сказав адвокат.

Стан іншого фігуранта справи, Бекіра Дегерменджі, його адвокат Едем Семедляєв називає критичним.

У п'ятницю, 12 січня, підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя продовжив арешт фігурантів «справи Веджіє Кашка» на два місяці.

28 грудня Асан Чапух пройшов медичний огляд в лікарні імені Семашка в Сімферополі. Висновки лікарів очікували після новорічних свят. Активіст мав мікроінсульт у СІЗО і потребував термінової госпіталізації. Адвокат Айдер Азаматов вимагав перевезти підзахисного до міської лікарні.

У Сімферополі 23 листопада російські силовики затримали групу кримських татар – Кязіма Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Бекіра Дегерменджі. Їх звинувачують у вимаганні у громадянина Туреччини. При затриманні російськими силовиками стало зле ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Пізніше стало відомо, що ця жінка померла.

XS
SM
MD
LG